Eén van de vele voordelen van zzp’er zijn is dat je kunt werken waar je wilt. Bijvoorbeeld in een gezellig koffiezaakje, waar je kunt werken, afspreken met klanten en natuurlijk genieten van wat de barrista te bieden heeft. Dit is onze top5 van leukste koffietentjes/werkplekken voor zzp’ers in Maastricht.

Coffeelovers

Een begrip in Maastricht, met alleen in de stad zes vestigingen in onder meer de stadsbibliotheek, ‘kerkboekhandel’ Dominicanen en op Plein1992: Coffeelovers. Een van hun fijnste koffiezaken om te werken is de Annex op Plein1992. Een ruime zaak waar je bestelt aan de counter en zelf een plekje kiest. Aan de kant van de Maas vind je een lange rij werkplekken met stopcontacten. Superfijn en handig. Je kunt zelfs met z’n tweeen een bureau delen als je dat wilt. WiFi is gratis en je kunt hier elke dag van 10.00 tot 17.00 uur terecht voor tosti’s, gebak en topkoffie. 

Brasserie Roest

Brasserie Roest is een heerlijke werkplek voor zzp’ers in het nieuwe Sphinxkwartier. De industriële look van deze voormalige aardewerkfabriek is bewaard gebleven en zorgt voor een gezellige urban vibe. Bij Roest geniet je elke dag (behalve zondag) tussen 09.00 en 18.00 uur van een kopje koffie, thee, ontbijt, lunch, borrel en bites. Ernaast vind je De Ruimte, een ontmoetingsplek waar ondernemers terecht kunnen voor advies over geldzaken en ondernemerschap. 

Koffie bij Joost en Maartje

Koffiedrinken bij Joost en Maartje is heel gezellig. Er hangt een relaxte, ongedwongen sfeer. Iedereen is er welkom, ook je trouwe viervoeter. Bij deze koffiebar kun je vanaf 08.00 uur ’s ochtends terecht voor je opstartkoffie of een heerlijk ontbijt. Maar ook de rest van de dag is het hier goed toeven in dit huiselijke koffietentje: achterin de zaak staat een lange tafel met veel stopcontacten waar je lekker kunt werken.

Fixed Gear Coffee

Photo by: Brian Megens Photography (www.brianmegens.com)

Maastricht is de tweede locatie (naast Valkenburg) waar Fixed Gear Coffee zijn deuren heeft geopend. Deze vooruitstrevende koffiebar combineert het beste op het gebied van cycling met de allerbeste koffie. Je loopt hier -met of zonder fiets – binnen voor een kop koffie met homemade gebak. Wat veel mensen niet weten: de ruime kelder van hun vestiging aan de Grote Gracht in Maastricht is dé perfecte werkspot voor studenten, zzp’ers en flexwerkers.

De Brandweerkantine

Tot midden jaren ’90 was reden de brandweerwagens nog dagelijks in en uit. Nu is dit een horecagelegenheid met op de bovenverdieping kantoren en in de kelder werkplekken en ateliers. Een relaxed Berlijnse sfeertje met vintagemeubels en kamerplanten. Creatievelingen en zpp’ers zijn hier van harte welkom om te komen werken of studeren. Er zijn rustige flexwerkplekken waar je je laptop kunt inpluggen. Ook je zakelijke afspraken kun je hier doen. De keuken werkt met seizoens- en streekproducten, veel vegetarisch aanbod op de kaart. Geopend vanaf 10.00 uur elke dag.

ZZP Fabriek

Petrus Regoutplein 3, 6211 XX Maastricht